Mijn naam is Augustinus Naban van Flores, Ik werk al sinds 1992 in het toerisme en nu ben ik een freelance gids op Flores en een paar nabij gelegen eilanden. Ik spreek Engels en Duits. Ik doe mijn werk met mijn hart en ik ben ervan overtuigd dat mensen ten dienst zijn een fantastische baan is. Ik wil jullie graag uitnodigen op ons schitterende eiland en enkele eilanden in de omgeving, met name Komodo en Rinca om de beroemde Komododraken te zien.

Ik bied bijvoorbeeld dit pakket aan:

CABO DAS FLORES & KOMODO DRAGON ADVENTURE

(09 DAGEN / 08 NACHTEN)

Dag 1
Labuanbajo aankomst, ik ontmoet jullie op Komodo Airport bij Labuan Bajo, en verzorg jullie transfer naar Bintang Flores of Ecolodge. Diner door jullie zelf te regelen.

Dag 2
Labuan Bajo-Rinca-Labuan Bajo Vroeg opstaan om naar Rinca te gaan, waar we het wereldwonder van de Komododraken zullen zien. Op Rinca wandelen we naar een Ranger post, waar een Ranger ons opwacht om ons naar de Komododraken te brengen. Daarna varen we terug met een stop bij Bidadari Eiland om te snorkelen in kristalhelder water. Daarna varen we terug naar Labuan Bajo terug naar het hotel.

       

Dag 3
Labuan Bajo-Ruteng. Na het ontbijt vertrekken we naar Ruteng, met een stop bij het dorp Cara waar we een rijstveld in de vorm van een spinnenweb kunnen zien, dit wordt door de lokale bevolking "Lingko" genoemd. Check in bij het Sister Guesthouse. In de middag bezoeken we Golo Curu Hill, van waar we een goed zicht hebben op het spectaculaire panorama van de rijstvelden.

Dag 4
Ruteng-Bajawa. Vertrek naar Bajawa, met een stop onderweg bij het Ranamese meer en in Aimere om een arak-destilieerder te bezoeken. Check in bij het Bintang Wisata of het Silverin hotel. In de middag bezoeken we Bena, een openluchtmuseum. Terug naar het hotel voor overnachting.

Dag 5
Bajawa-Riung. Na het ontbijt vertrekken we naar Riung met een stop bij de hete bron van Soa waar we een bad kunnen nemen in water van 35-40 graden. Daarna rijden we door naar Riung, waar we zullen inchecken in het hotel Bintang Wisata of Pondok SVD. In de middag bezoeken we Watu Sape om een schitterend panorama te zien over de baai met 17 eilanden met witte zandstranden. Terug naar het hotel voor de overnachting

      

 
 
 
 
 
 

           

Dag 6
Riung. Om 08.00 am varen we naar de eilanden om te snorkelen en te ontspannen op witte zandstranden. In de middag varen we terug naar het vaste land en terug naar het hotel.

Dag 7
Riung-Moni. Een lange tocht met een stop op het Blauwe Stenen Stand en een uitzicht op de Tafelberg van Flores. We rijden door naar Moni, waar we inchecken in de Kelimutu Moni Ecolodge of het Flores Sare. 's Avonds zien we een Show met Traditionele , overnachten.

Dag 8
Moni-Maumere. We staan vroeg op om de Kelimutu te beklimmen, en daar het mysterieuze schouwspel te zien van de drie verschillende kleuren kratermeren. We ontbijten na ons bezoek aan de Kelimutu. Daarna gaan we naar Jopu, een traditioneel dorp om hun adat huizen van de Lio-stam te bezichtigen. We gaan door naar Wolowaru om het verwerken van cashewnoten te zien. Daarna door naar Paga waar we een Dansvoorstelling em Gong-Gedangmuziek uitgevoerd door de lokale bevolking kunnen bijwonen. We rijden door naar Maunere, check in het Wailiti hotel. Overnachting.

     

Dag 9
Maumere. We bezoeken Watublapi of Hokor, in deze dorpen kunnen we weer een ander soort traditionele dans bekijken en het beroemde ikat-weven. Terug naar het hotel en een overnachting.

Dag 10
Maumere-Departure. Om 05:45 am, transfer naar het vliegveld voor het volgende deel van jullie reis

NB: We organiseren verschillende aanpassingen op deze trip, trekkings, slapen bij de lokale bevolking in afgelegen dorpen.
We zijn flexibel, we kunnen dus meer of minder dagen regelen, bijvoorbeeld een 3-daagse trip naar de Kelimutu
en de Komodo-varanen
Voor meer informatie en prijzen, neem contact met ons op.